ios_9_iconI když Apple vydal pro veřejnost opravnou aktualizaci s označením iOS 9.0.1, tak je ve skutečnosti pravděpodobně více škodlivá než užitečná. Od prvního dne vydání tohoto updatu nám do redakce chodí maily, zprávy a otázky s problémy tohoto iOS.



Chyba při instalaci

Jedním z častých problémů je už samotná instalace, kdy je po instalaci uživatel vyzván k zadání hesla k jeho Apple ID účtu ve svém zařízení. Ovšem to by musel být iPhone a iPad funkční v reakci na gesto posunutím prstu, přes které se dostanete k dalšímu kroku. iTunes vyzívá zákazníka k zadání údajů na zařízení, ale je to těžko proveditelná věc se zařízením, které nereaguje.

Chyba Touch ID

I v naší redakci se objevil problém s Touch ID, které nechce povolit žádný přístup ověřením otisku prstů. Proto jsme zkoušeli smazat v nastavení všechny otisky a nahrát znovu do paměti zařízení s Touch ID senzorem, ale bohužel neúspěšně. Touch ID u některých uživatelů zůstává prostě mrtvé a vyskakuje neustále chyba při skenování, následně i čtení.

Chyba signálu a Wi-Fi připojení

Odpojování Wi-Fi a signálu s mobilním operátorem, tento problém se v iOS opět opakuje. Nezáleží přitom na tom jakého operátora máte.

Chyba v synchronizaci hudební knihovny

Posledním problémem, který byl u nás v redakci dotazován je nesynchronizace hudební knihovny z iTunes. V tomto případě doporučujeme odstranit veškerou synchronizovanou hudbu ze zařízení pomocí iTunes a pak si znovu synchronizovat vybrané playlisty.

ios_9.0.1