ios 7 siri - iconV iOS 9 se nachází funkce tréninku pro lepší rozpoznání vašeho hlasu při vyvolání Siri vyslovením „Hey Siri“. Dříve jste mohli mít zapnutou funkci „Hey Siri“ pouze v případě, že bylo zařízení připojeno k nabíječce. S novým iPhonem 6s však máte možnost mít zapnutou tuto funkci vždy. Nemusíte tak na iPhone ani sáhnout a vyslovením „Hey Siri“ hlasovou asistentku zapnete.



Pro tuto funkci Apple do iOS 9 přidal do nastavení jakýsi trénink tohoto slovního spojení a proto pokud budete chtít tuto funkci zapnout musíte tímto tréninkem projít. Trénink má 5 kroků, kde musíte v prvním kroku vyslovit „Hey Siri“, ve druhém znovu vyslovit „Hey Siri“, ve třetím kroku ještě jednou vyslovit „Hey Siri“, ve čtvrtém kroku musíte vyslovit „Hey Siri, how’s the weather today?“ a v posledním kroku musíte říct „Hey Siri, it’s me.“

Někteří tvrdí, že tato funkce je jako Voice ID, takže „Hey Siri“ bude fungovat pouze pro majitele telefonu. To však vyvrátil redaktor serveru 9to5mac, který po tréninku testoval příkaz „Hey Siri“ na mužích i ženách a pokaždé příkaz fungoval. Nejspíše je tedy hlavním důvodem zlepšení rozpoznání hlasu.

hey_siri_1hey_siri_2hey_siri_3

 

Zdroj: 9to5mac.com