iPhone 7 iconV České republice a na Slovensku se iPhone 6s teprve začne prodávat 9. října a internetem už kolují první spekulace o další generaci telefonu, která by se měla nazývat iPhone 7. Na čínské sociální síti Weibo byly objeveny informace popisující několik změn, které iPhone v příští generaci čekají. Podle všeho půjde o designové změny, jenž se budou viditelně lišit od předchozích verzí iPhonu.



První velkou změnou, která například u chytrých telefonů se systémem Android není žádnou novinkou, je schopnost voděodolnosti. Současné iPhony 6s a 6s sice podle Applu nejsou voděodolné, ale pokud je na pár vteřin do vody ponoříte (nebo vám do ní iPhone jednoduše spadne), nemělo by se mu nic stát, jelikož vnitřní součástky jsou dobře izolovány.

Další spekulací je nový materiál pro kryt/tělo telefonu. Nově prodávané iPhony mají kovové tělo a pravděpodobně jsou posledními, které je budou mít. Prozatím není jasné, o jaký materiál jde, ale je jisté, že Apple už vyvinul první prototyp tohoto zařízení. iPhone 7 by měl také obsahovat zcela plochý LCD displej, ale opět se přesně neví, co to znamená a jak bude ve skutečnosti vypadat.

iPhone-7-Hajek-CB01

Zdroj: 9to5mac.com