apple_watch_watchos_2_icon watch osApple vydal veřejnou verzi watchOS 2 na Apple Watch pro širokou veřejnost. Systém je určen pro všechny druhy a série Apple Watch. Pro většinu majitelů Apple Watch se jedná vůbec o první aktualizaci systému, proto se pojďme podrobněji podívat, jak systém na Apple Watch aktualizovat.



Důležité je mít Apple Watch nabité alespoň na 50%, stejně jako iPhone i přes to je nutné mít zapojené Apple Watch do nabíječky, jinak se vám nezobrazí na iPhonu možnost instalace. Ujistěte se, zda máte iPhone i Apple Watch připojený k Wi-Fi.

Pokud nainstalujete watchOS 2 do hodinek, tak nebudete mit možnost downgradu, tedy instalace na starší verzi původního systému watchOS.

Samotný instalace systému watchOS 2 do Apple Watch může trvat několik desítek minut.

Návod

  1. Otevřete v iPhonu aplikaci Watch
  2. V menu vyberte Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru. Pokud se Vám nezobrazuje žádná dostupná aktualizace, tak ukončete v iPhonu aplikaci Watch a znovu jí otevřete.
  3. Klikněte na Stáhnout a instalovat
  4. Budete vyzváni k zadání číselného kódu iPhonu
  5. Klikněte na Souhlasím a aktualizace se začne přes iPhone stahovat ze serverů Applu
  6. Klikněte na ikonu instalovat v Apple Watch. iPhone a Apple Watch neodpojujte z nabíječky. Apple Watch se samy po dokončení instalace automaticky restartují. Celý průběh můžete sledovat i na displeji iPhonu. how-to-update-apple-watch-software-screens-03
Zdroj: imore.com