apple_tvNa svých stránkách Apple aktualizoval informace o nové Apple TV, zde můžeme vyčíst, že má 64-bitový čip A8, který měl například iPhone 6 a 6 Plus. Nicméně v informacích pro Developery se můžeme dočíst, že Apple TV obsahuje 2GB paměti RAM, což je totožné s paměťmi v iPhonu 6s.



Větší RAM budou poznat hlavně v menu, které by mělo být plynulejší, dále také při hraní her a spouštění aplikací. Co však Apple ponechal, je starý Ethernet port s maximální rychlostí 100 megabitů a už by to tedy chtělo rychlejší verzi Gigabit Ethernet. Pokud budete chtít lepší streaming určitě využijte raději novou Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/AC, která dosahuje vyšších rychlostí než kabel.

Co rozhodně nepotěší mnoho uživatelů je to, že nová Apple TV neobsahuje audio konektor, takže Jack konektor zde nehledejte. Zvuk se odteď přenáší pouze přes HDMI kabel. Posledním portem, který na zadní straně nalezneme je USB-C, které známe z nového MacBooku. USB-C je zde pro dobíjení dotykového ovladače, který je k Apple TV přiložen.

Zajímavé je jak je nová Apple TV označena, zatímco starší Apple TV byla označena Apple TV 3,2, nová Apple TV má označení Apple TV 5,3.

apple_tv_konektory

 

8

Zdroj: 9to5mac.com