ios_9_iconV současné době je pro některé uživatele přechod na novou verzi systému iOS poněkud obtížný, jelikož nevědí, co od ní mohou v prvních chvílích čekat. Proto je pro ně pohodlnější počkat na první zkušenosti od ostatních uživatelů a předejít tak možným komplikacím a chybám ve svém zařízení.



YouTuber iAppleBytes vytvořil tři videa, kde porovnává nejnovější systém iOS 9.0.1 a iOS 8.4.1 na již starších iPhonech 4s, 5 a 5s. Pokud si stále nejste jisti, zda je aktualizace na iOS 9.0.1 výhodná a nevidíte v ní žádný přínos pro vaše iOS zařízení, podívejte se na videa níže, které vám snad pomohou toto dilema přiblížit.

Obecně můžeme říci, že příchodem iOS 9 se výkon na starších iPhonech 4s, 5 a 5s nevylepšil, spíše udělal krok zpět. Nejnovější systém vyvíjí Apple především pro aktuální zařízení, tudiž iOS 9 je nejlépe optimalizovaná pro iPhony 6 a 6s. Tím ovšem nechce odepsat starší modely iPhonů. Jde především o optimalizaci a vylepšení různých prvků, kterým se hardwarově vyrovnají právě novější modely.

Z videí můžeme potvrdit, že iOS 9 je oproti iOS 8.4.1 o trochu pomalejší. Nejvíce se to pochopitelně projevuje na iPhonu 4s. O několik sekud se zvýšila doba bootování u iPhonu 4s a 5, kamera se u nejnovějšího systému mírně zpomalila, ale zrychlení je vidět na virtuální asistence Siri, která na dotazy odpovídá rychleji.

https://https://www.youtube.com/watch?v=NYjeueCFiOc

https://https://www.youtube.com/watch?v=WwHR0Q6uhY4

https://https://www.youtube.com/watch?v=fOLgC4LA2rc

Zdroj: 9to5mac.com