apple_tv_icon tvOSApple TV byla prezentována jako multimediální centrum připravené na iOS hry. Hry budete moct ovládat ovladačem, který má akcelerometr a gyroskop, můžete ho tedy použít pro hraní her jako Asphalt 8 nebo pro hry podobné těm z Nintendo Wii, navíc má i touchpad, který jednoduší hry dokáží využít. Pokud chcete hrát hry pohodlněji, bude dobrá volba gamepad.



SteelSeries Nimbus je gamepad speciálně navržený pro Apple TV. To ale neznamená, že by nebyl kompatibilní s OS X nebo iOS. Výměna dat mezi ovladačem a zařízením funguje díky Bluetooth 4.0.

Ovladač má vcelku standardní rozložení dvou analogových páček, čtveřice tlačítek X Y A B pro pravý palec a křížový ovladač pro levý palec. Uprostřed je tlačítko MENU, které má totožnou funkcionalitu jako totéž na Apple Siri Remote. Nechybí ani spouště R1/R2 a L1/L2.

Na baterii můžete hrát okolo 40 hodin a gamepad dobijete Lightningem. Cenu můžeme očekávat ve výši 49,95 dolarů (1 195 Kč). Apple TV ale můžete ovládat i s iPod Touch nebo iPhonem.

nimbus steelseries apple tv tvos gamepad ovladač remote

Zdroj: macrumors.com