baterie_iconNěkteří z uživatelů iOS 9 měli dotaz ohledně toho, co když zapnou iPhone do režimu nízké spotřeby baterie již při plném nabití. Matt Birchler byl zvědavý a tak to vyzkoušel. Výsledek vás překvapí. Režim pro nízkou spotřebu baterie nemusí být používán, jen při nízkém počtu zbývajících procent.



Matt vše zaznamenal do grafu, ve kterém jsou rozdělené dny při používání režimu nízké spotřeby baterie a dny bez používání tohoto režimu. I ten nejúspornější den v normálním režimu je slabý, ve srovnání s nejméně úsporným dnem v režimu nízké spotřeby. V průměru klesají procenta baterie až o 38,7% pomaleji, v režimu nízké spotřeby.

„Po práci jsem na svém iPhonu samozřejmě trávil více času a využíval jsem produktivní aplikace, sociální sítě a hry. Avšak během pracovní doby si vzal iPhone v režimu nízké spotřeby, procenta až o 44% pomaleji, než v normálním režimu. Ano to je téměř polovina baterie navíc.“ prozradil Matt.

Je zřejmé, že i režim nízké spotřeby má své nevýhody, například nemůžete spustit Siri vyslovením „Hey Siri“ na nových iPhonech, dále vám režim omezí rychlost procesoru a pozastaví vizuální efekty a animace plochy. Avšak i při úsporném režimu, máte stále použitelný telefon. Sám Birchler poukazuje na to, že například stejně nazvaná funkce na Androidu, vám promění telefon v cihlu s kterou je možné pouze telefonovat. Na iPhonu však můžete normálně procházet web, stahovat aplikace, posílat zprávy a skoro všechno na co jste normálně zvyklí.

Pokud tedy máte problém, aby se váš telefon dožil večera, zapněte si režim nízké spotřeby například už při 80% baterie a ne až v posledních 20% nebo 10%.

low_power_mode_iphone_ios9

Zdroj: idownloadblog.com