Touch ID iconTo, že je Touch ID na novém iPhonu 6s svižnější, zajišťuje 2. generace této technologie rozpoznávání otisku prstů, kterou Apple představil společně s novou generací telefonu na začátku září. Jak rychlé doopravdy je si už mohou někteří uživatelé vyzkoušet sami, jelikož iPhone 6s a 6s Plus se od včerejšího dne prodává ve 12ti státech světa.



Rychlost 2. generace Touch ID v porovnání s první generací na iPhonech 6 a 5s otestovali iFixYouri. Na výsledek se můžete podívat ve videu níže.

Test potvrzuje výrazné zvýšení rychlosti rozpoznávání otisku prstu u iPhonu 6s oproti starším zařízením. Touch ID na iPhonu 6 se zdá být neméně stabilní, ovšem rychlosti 2. generace se nevyrovná. Nejhůře si pochopitelně vede iPhone 5s, jehož rozpoznávání není tak přesné a stane se, že otisk na první pokus nerozpozná. To mohu potvrdit z vlastních zkušeností, protože ve většině případů musím položit prst na tlačítko Home minimálně dvakrát.

Zajímavou zkušeností některých uživatelů s vysokou rychlostí Touch ID je, že jakmile chtějí odemknout telefon a zobrazí se jim zamknutá obrazovka s notifikacemi, tak si je kvůli rychlosti rozpoznávání ani nestihnou přečíst, protože iPhone se okamžitě odemkne.

https://https://www.youtube.com/watch?v=f5apByE07oE

Zdroj: 9to5mac.com