dockVedle oznámení nových iPhonů, Apple také ukázal nové Lightning Docky pro nabíjení iPhonu. Na rozdíl od předchozích dokovacích stanicí, které byly z plastu, tyto nové jsou z hliníku a mají barvy sladěné s barvami nových iPhonů. Zakoupit si tedy můžete Lightning Docky v barvě vesmírně šedé, stříbrné, zlaté a růžově zlaté.



YouTuber DetroitBORG, který nám již ukázal unboxing nových Apple Watch Sport Gold, nám nyní přináší i unboxing těchto nových dokovacích stanicí a to rovnou ve všech barvách. V krabičce je vlastně pouze samotná dokovací stanice a informační letáčky, takže Lightning kabel musíte použít svůj vlastní.

Dokovací stanice je sice určena pro iPhony, avšak na videu můžeme vidět, že nabijete všechny zařízení s Lightning konektorem včetně iPodu a iPadu. Dokonce při nabíjení iPadu drží dokovací stanice na místě a nijak se nepřevažuje, ale rozhodně se to nedoporučuje jelikož by váha iPadu mohla konektor poškodit. Na zadní straně nalezneme zásuvku pro připojení Lightning konektoru a vedle se nachází 3,5 mm audio jack konektor, takže můžete připojit sluchátka i když nabíjíte.

Novou dokovací stanici můžete koupit na stránkách Applu za 49 dolarů (zhruba 1180 Kč).

https://https://www.youtube.com/watch?v=vGlGkdfVLAs

Zdroj: 9to5mac.com