apple_watch_sport_gold_icon_2Apple Watch a Apple Music se mohou perfektně doplňovat. Apple Watch, zařízení, které máte stále po ruce a především na ruce Vám usnadní poslech hudby pomocí Apple Music. Přinášíme Vám 5 užitečných tipů pro společné používání.



1. Poslech playlistů, interpretů

Apple Watch jsou prodlouženou rukou Vašeho iPhonu. Otevřete aplikaci Watch Music a začněte přehrávat hudbu. Stisknutím digitální korunky přejděte na domovskou obrazovku a otevřete aplikaci Music. Použijte korunku pro procházení kategorií a vyberte například položku alba. Spusťe přehrávání a začnou se Vám přehrávat všechny skladby v této složce.

apple-watch-play-songs

2. Synchronizace playlistů pro poslouchání offline

Toto použijete ve chvíli, kdy chcete poslouchat hudbu, ale nechcete si brát iPhone. Můžete si však do Vašich Apple Watch synchronizovat hudbu z Vašeho stávajícího iTunes playlistu. Tato metoda přenese hudbu do Vašich hodinek, ale zabírá část úložného prostoru. Vzhledem k hardwaru je synchronizace omezená na 2Gb a 250 skladeb. Hodinky pak můžete propojit s bluetooth sluchátky.

Hodinky připojte na nabíječku. Na Vašem iPhonu spusťe aplikaci Watch a scrollujte do doby, než naleznete položku hudba. Klepněte na položku a dále na synchronizaci. Vyberte playlist, který chcete synchronizovat a začněte se synchronizací. Jakmile bude synchronizace dokončena, budete moci poslouchat hudbu přímo z Apple Watch bez toho, aby musely být propojeny s Vaším iPhonem.

sync-playlist-watch-charger

3. Přehrávání hudby na Apple Watch

Pro přehrávání hudby pouze na Apple Watch budete potřebovat ještě jednu malou změnu. Otevřete aplikaci hudba. Stiskněte pevně display, tak abyste zobrazili zdroj a další možnosti přehrávání. Klepněte na změnit zdroj hudby a vyberte Apple Watch. Nyní již můžete poslouchat hudbu přímo z Apple Watch.

choose-source-apple-watch-music2

4. Připojení Apple Watch k Bluetooth audio zařízení

Otevřete aplikaci nastavení, dále na položku Bluetooth. Zobrazí se Vám nastavení pro Bluetooth. Počkejte než hodinky vyhledají zařízení, se kterým je chcete spárovat. Poté klepněte na název zařízení a proveďte spárování. Po spárování se u zařízení zobrazí „Connected“. Poté si můžete přehrát hudbu na spárovaném zařízení.

bluetooth-watch-connect

5. Vyhledání hudby pomocí Siri

Se Siri můžete na Vašich hodinkách vyhledávat mnoho informací, mezi ně patří také možnost vyhledání skladby nebo hlasové ovládání. Můžete použít například: „Stop Playing Music“ – zastavení přehrávání hudby, „Resume Playing Music“ – pokračovat v přehrávání, „Skip“ – přeskočit, „Play song from artist name“ – přehrát skladbu od interpreta,  „Play the top 10 songs from 1990″ – přehrát 10 nejlepších skladeb z roku 1990 ( samozřejmě lze i jiný rok), “ Shuffle All My Music“ – zamíchat hudbu, „What song is this?“ – co je to za píseň?, “  Who is singing this?“ – kdo to zpívá?

siri-apple-watch-music

Zdroj: iphonehacks.com