apple_tv_iconApple aktualizoval svoje webové stránky pro Českou republiku a začal tak prezentovat novou Apple TV. V zemích „první vlny“, tedy například v Německu přidal Apple tuto položku včetně informacích o Siri, český uživatel se však také dočká ovladače s tlačítkem pro spuštění Siri. To však bude sloužit zatím pouze pro vyhledávání.



Podle zatím dostupných informací budou předobjednávky spuštěny brzy. Operačního systému v češtině se prozatím nedočkáme, ale věříme, že se lokalizace do češtiny dočkáme brzy. V nové Apple TV budete moci hrát i hry stvořené přímo pro operační systém tohoto set-top boxu. Apple zatím na českých, ale i zahraničních stránkách uvádí „Už brzy“.

Nyní k ovladači: V době po Apple Eventu se spekulovalo o tom, že pro země, kde není mobilní asistentka Siri podporována se budou prodávat odlišné ovladače bez tlačítka pro spuštění Siri. Dnes již víme, že tomu tak není. I Apple TV zakoupená v Česku bude obsahovat ovladač s tlačítkem pro spuštění Siri. Nebude se však jmenovat Siri Remote ale Apple TV Remote, protože zatím nebude možné v české modifikaci spustit Siri.

AppleTV WEB CZ

Pro srovnání nabízíme i screenshot z německých webových stránek apple.de, kde můžete vidět ovladač Siri Remote.

AppleTV WEB DE

Zdroj: apple.cz, apple.de