appletv_icon_2Jednou z nových a také klíčových vlastností Apple TV čtvrté generace je podpora App Storu, který vychází z podoby App Storu na iOS zařízeních. Tato změna umožňuje vývojářům třetích stran přidávat aplikace do tvOS. Každý, kdo si již někdy stáhl aplikaci z App Storu na iOS zařízení je obeznámen s tím, jak bude fungovat App Store na Apple TV čtvrté generace.



Při prvním spuštění je Apple TV celkem prázdná, protože aplikace, jako je například Netfix je potřeba stáhnout z App Store. Existuje již řada aplikací, které lze do Apple TV pomocí tvOS App Storu stáhnout. Hry, které si do set-top boxu stáhnete jsou ovládány přiloženým ovladačem Siri Remote, v zemích kde není Siri podporována nazývaným Apple TV Remote, který disponuje dotykovou plochou pro ovládání Apple TV. Třetí strany vytvořily certifikované ovladače na hry pro Apple TV, které s tímto zařízením propojíte pomocí Bluetooth.

Nová Apple TV čelila kritice za to, že v ní lze těžko vyhledávat obsah. tvOS App Store totiž zobrazí pouze omezený výběr aplikací a také to, že jediný způsob jak můžete najít aplikaci je pomocí vyhledávače, nikoliv Siri. Narozdíl od iOS App Store zde není žádné rozdělení do kategorií a také se zde nenachází klasický seznam aplikací, jak je tomu v případě iOS App Storu. Vše se však může změnit v budoucnu, kdy se bude tvOS jistě vyvíjet.

Zdroj: macrumors.com