apple_watch_sport_rose_gold_iconApple Watch mají nyní ve svém operačním systému watchOS 2 novou funkci – režim noční stolek. Pokud použijete tento režim, ráno nemusíte vstát z postele, abyste vypnuli budík na Vašem iPhonu, vypnete jej z Apple Watch. Přinášíme Vám návod, jak jej používat.



Apple udělal nastavení tohoto režimu překvapivě jednoduché. Nejprve klikněte na aplikaci „alarms“ potom nastavte budík a přepněte do polohy „ON“ nebo řekněte Siri, aby to udělala za Vás. Režim noční stolek by měl být povolen v nastavení, pokud ne, klikněte na „Settings“ > general > „Nightstand Mode“ > „ON“. Potom položte hodinky tak, aby byly korunkou nahoru, nyní je můžete zacvaknout, tak aby držely v poloze na boku, a připojte nabíjecí kabel. Pokud jste vše udělali správně, tak se Vaše Apple Watch rozsvítí a zobrazí se velké číslice s datem. Po chvíli se display ztmaví a po několika sekundách můžete jít spát bez toho aniž by Vás osvětloval display z hodinek.

Pokud se v noci probudíte a budete chtít vědět kolik je hodin, stačí zmáčknout korunku hodinek a na hodinkách se zobrazí čas. Když Vám ráno začne zvonit budík, můžete jej odložit rychlím zmáčknutím korunky (tuto funkci musíte mít nastavenou – v aplikaci „alarms“ > „Snooze“ > „ON“) nebo vypnout zmáčknutím tlačítka na boční straně. Nyní již nemusíte vstávat z postele, abyste vypnuli budík, stačí jej vypnout jedním stisknutím Apple Watch.

nightstandmode-1x
Zdroj: cultofmac.com