iOS_9.1_iconApple před několika dny vydal aktualizaci operačního systému iOS. Nyní si tedy můžete do svých jablečných zařízení nainstalovat iOS 9.1. Ten nabízí mnoho vylepšení a oprav chyb, také nabízí nové emotikony. Pokud jste si však nainstalovali iOS 9.1 náhodně, nebo jej ve svém zařízení z nějakého důvodu nechcete, přinášíme Vám návod, jak na tzv. downgrade.



Nejprve však musíte svoje zařízení zazálohovat, protože se může stát, že se návrat na iOS 9.0.2 nepovede a Vy přijdete o svoje data. Také je nutné si uvědomit, že Apple nedoporučuje downgrade a dále tedy konáte na vlastní nebezpečí. Zda Vaše zařízení podporuje návrat k iOS 9.0.2 zjistíte zde.

1. metoda

Tato metoda je doporučena, ale je časově náročnější. Nejprve si stáhnětě iOS 9.0.2 firmware pro Vaše zařízení. Připojte zařízení k počítači. Nyní je potřeba, abyste dostali zařízení do DFU módu, to uděláte následovně: Vypněte zařízení, poté zmáčkněte tlačítko probudit po dobu 3. sekund. Zmáčknete tlačítko „Home“ bez toho, aniž byste pustili tlačítko probudit. Uvolněte tlačítko probudit a stále držte tlačítko „Home“ do doby, než se objeví hláška o obnovení zařízení.

Klepněte na „OK“, držte klávesy Alt/Option na Macu nebo Shift na počítači s Windows a na dotykové obrazovce Vašeho zařízení zmáčkněte „Obnovit“.  Vyberte IPSW soubor „iOS 9.0.2“, který jste si stáhli dříve. Poté klikněte na obnovit. Poté klikněte na tlačítko další, abyste mohli pokračovat.

iTunes nyní stáhne iOS 9.0.2 to by mělo trvat asi 10 minut. Pokud jste zpět nainstalovali iOS 9.0.2 úspěšně, objeví se bílá obrazovka a „Vítejte“. Poté již pokračujte podle pokynů na obrazovce.

2. metoda

Tato metoda je mnohem rychlejší, ale je důležité zdůraznit, že není doporučována. Vypněte „Najít můj iPhone“ přes nastavení (Nastavení> iCloud> Najít můj iPhone). Pokud jste si nastavili šestimístný kód, nastavte si jej zpět na čtyčmístný, neboť po přechodu na iOS 9.0.2 by jste svoje zařízení neodemknuli.

Nejprve si stáhnětě iOS 9.0.2 firmware pro Vaše zařízení. Připojte zařízení s iOS 9.1 do počítače. Spusťte iTunes a vyberte zařízení se systémem iOS v levém horním rohu. Držte klávesy Alt / Option na Macu nebo Shift v systému Windows a vyberte vyhledat aktualizace,místo toho, abyste telefon obnovili. Vyberte IPSW soubor „iOS 9.0.2“, který jste si stáhli dříve. iTunes bude informovat o tom, že bude aktualizovat zařízení se systémem iOS na iOS 9.0.2 a ověří aktualizaci s Applem. Klepněte na aktualizovat. iTunes by měl nyní provést návrat k systému iOS 9.0.2.

Po stažení iOS 9.0.2 Vaše zařízení restartujte. Je však velmi možné, že Apple brzy soubor, který umožňuje návrat k iOS 9.0.2. stáhne a nebudete mít možnost jak se k iOS 9.0.2 vrátit.

Downgrade iOS 8.4.1 na iOS 8.4 - Obnovit upozornění

Zdroj: iphonehacks.com