magic_mouse_2Dnes nám do redakce dovezl kurýr Magic Mouse 2. Celou dobu nás Apple příjemně informoval o aktuální poloze produktu pomocí iMessage zpráv. Na první pohled se Magic Mouse 2 od první generace příliš neliší, ale jsou zde určité drobnosti, jako např. přímé nabíjení přes Lightning konektor, takže konečně nemusíte vyměňovat tužkové baterie.



Dalším detailem je vynechání zelené diody, která ukazovala životnost baterií. To je ovšem nahrazeno odost rychlejším spárováním s Macem. Skutečně zde vidíme slušný posun, protože jsme Magic Mouse používali každý den, několik let a u první generace se muselo mnohdy čekat pár vteřin na spárování s Macem. Po designové stránce je jinak u Magic Mouse 2 vše při starém.

Objevil se názor, že Apple mohl přesunout Lightning konektor na přední stranu myši, takže by se z ní stala teoreticky klasická drátová myš. Odpověď? Nemohl, protože by Apple musel zvýšit výšku samotné myši. Důvodem je vrchní prokliková část, která jednolitě dosedá se spodní. Proto je tedy nereálné, tam přidat ještě Lightning konektor.

Pokud Vás štve neustálé vyměňování dobíjecích nebo klasických tužkových baterii v Magic Mouse, tak je ideální čas na změnu, kdy odpadne tento otravný proces. Ovšem pozor myš je plnohodnotně podporovaná až na systému OS X El Capitan, takže starší systémy využijete maximálně na proklik pravé a levé strany, bez scrollování a dalších gest.

IMG_7479_zverejni IMG_7480_zverejni IMG_7481_zverejni IMG_7482_zverejni IMG_7483_zverejni