tim cook icon5.10.2011 bohužel zemřel Steve Jobs, tomu jsem se věnovali už v minulém článku, kde jsme shrnuli i celý jeho život. Toto smutné výročí nemohl minout ani CEO společnosti Apple, Tim Cook, který tradičně zaslal všem zaměstnancům e-mail, kde vzpomnínal na spoluzakladatele Applu a velkého vizionáře Steva Jobse.



Tim Cook zaslal zaměstnancům tento e-mail:

Týme,

Dnes jsou tomu čtyři roku, co Steve zemřel. V tento den svět ztratil vizionáře. My v Applu ztratilil vůdce, rádce a mnozí z nás i drahého přítele.

Steve byl skvělý člověk a jeho priroty byly často velmi jednoduché. Miloval svojí rodinu, Apple a lidi s nimiž pracoval, bez kterých by tolik v životě nedosáhl. Každý rok od jeho odchodu jsem všem připomínal tuto smutnou událost všem v Applu a sdílím výsadu a odpovědnost pokračovat v práci, kterou Steve tolik miloval.

Co je jeho dědictví? Já to vidím všude kolem nás: neuvěřitelný tým, který ztělesňuje jeho duch inovací a kreativity. Největší produkty na zemi, milující zákazníci a posilující toto postavení o stovky milionů lidí po celém světě. Stoupá oblíbenost v technologii a architektuře. Zkušenosti, překvapení a radost. Společnost, kterou mohl jen on vybudovat. Společnost s intenzivním odhodláním změnit svět k lepšímu.

A samozřejmě přinášet radost svým blízkým.

Byl jsem v létě v jeho kanceláři s Laurene a jejich nejmladší dcerou. Zprávy a kresby od jeho dětí jsou tam stále na světové tabuli.

Pokud jste nikdy nepoznali Steva, tak budete pravděpodobně pracovat s někým, kdo dělal nebo byl tady, když Apple ještě vedl. Prosím zastavte dnes někoho z těchto lidí a zeptejte se ho, jaký opravdu byl. Někteří dokonce vzpomínají osobními vzkazy na Apple webu a já Vám doporučuji si tyto vzkazy přečíst.

Děkuji, že ctíte Steva a pokračujete v práci, kterou začal a pamatujte na to, kdo byl a za čím si stál.

Tim

 

 

Tim Cook dokonce napsal tweet o Stevu, kde poznamenal: Vážíme si ho a proto budeme pokračovat v práci, kterou tolik miloval. Tweet můžete vidět níže.

 

tweet

Zdroj: macrumors.com