steve_jobs_film_movie_icon12. listopadu 2015 měl film Steve Jobs premiéru v ČR a redakce AppleNovinky.cz u toho samozřejmě nesměla chybět. Zatím co film “jOBS” (2013) od režiséra Joshua Michael Stern a scénáristi Matt Whiteley byl zaměřen na dění kolem Steva a firmy Apple, tak film “Steve Jobs” (2015) je úplným opakem.



Film z roku 2015 ukazuje hlavně osobní život Steva Jobse, kdy se řeší zákulisní věci před každou velkou prezentací o představení nového produktu. Pokud jste neviděli film “jOBS”, nebo v lepším případě nečetli životopisnou knihu “Steva Jobs” např. od Waltera Isaacsona popř. “Steve Jobs: Zrození vizionáře” od Ricka Tenzeliho, tak Vám film “Steve Jobs” (2015) nebude nic moc říkat.

Popravdě se budete spíše ve všech informacích ztrácet. Rozhodně tedy doporučujeme zhlédnout dřívější snímek “jOBS” (2013), než půjdete do kina “Steve Jobs” (2015). Konečně však můžeme vidět Steva Jobse i z jiného úhlu, než pouze jak jej známe ze všech životopisných děl, které byly dosud publikovány, ať už v knižní nebo filmové podobě. Za redakci AppleNovinky.cz doporučujeme zhlédnout film “Steve Jobs” (2015), ovšem za předpokladu, že jste nejprve viděli dřívější snímek.

1