iphone 7 iconUznávaný analytik Ming-Chi Kuo ve středu zdělil, že limitovaná edice iPhone 7 Plus bude mít duální fotoaparát a ten bude využívat technologii od společnosti LinX Imaging, kterou Apple již dříve koupil.



 

A jaké že přinese výhody duální kamera? Jednak by duální fotoaparát nemusel vyčnívat ven, jako to je u edice iPhonu 6. Dokonce i Jonathan Ive řekl, že to mohli udělat lépe. Jako hlavní změnu samozřejmě můžeme čekat zlepšení kvality fotek, dokonce až takové zlepšení, že by se iPhone pomalu začal přibližovat kvalitě základním DSLRkám od Canonu nebo Nikonu.

Na další 4 hlavní výhody se pojďme podívat zblízka.

Redukce šumu

Fotografie díky technologii od LinX Imaging jsou světlejší a čistější a při přiblížení daleko příjemnější, než s porovnávaným iPhone 5S.

Zlepšení kvality fotek uvnitř budov

Následující fotka, je složena ze 3 fotek vyfocených ve středně osvícené místnosti ze 3 různých telefonů. V porovnání s iPhone 5 a Samsung Galaxy S4 má technologie Linx čistější obraz a lépe si poradí s podsvícenám třeba v restauraci nebo v temněji osvětleném domě.

Lepší kvalita fotek při horších světelných podmínkách

LinX technologie je výrazně schopna zvýšit nízký výkon světla pomocí více kanálů, aby se zvýšila citlivosti kamery pro lepší detail. To také může snížit expoziční čas,aby se předešlo rozmazaní fotky v horších světelných podmínkách. A to vše napříč tomu aby se muselo snížit rozlišení.

3D mapování

LinX technologie dokáže vytvářet detailně 3D mapování foceného objektu. Neznamená to sice, že fotoaparát bude schopen fotit 3D fotky, ale záběr, který vyfotíte může vyvolat 3D efekt na obrazovce.  Tato schopnost je právě možná díky vzdálenosti mezi fotoaparáty, která sice není největší, ale k 3D mapování postačí.

Do dalších výhod bychom mohli zahrnout vyšší rozlišení fotek, podpora HDR a UHDR (Ultra HDR), přesnější barvy, poměrně nízkou výrobní cenu a malé rozměry, díky kterým lze duální fotoaparát využít i na menší telefonech.

Zdroj: macrumors.com