635153003450098313Podle nových zpráv z analytické společnosti App Annie, je mnohem výnosnější App Store pro iOS, než Play Store pro zařízení se systémem Android. Oproti tomu Play Store, má mnohem vyšší číslo ve stažených aplikacích. Zpráva ukázala, že Play Store má dokonce dvakrát tak vyšší počet stažených aplikací, než obchod s aplikacemi od jablečné společnosti.



Ze zprávy ale také vyplývá to, že i když má Play Store mnohem větší číslo stažených aplikací, App Store vynáší až o 75% více zisků.

Analytická společnost sledovala a přinesla data z více než milionu aplikací, včetně 94 ze 100 nejlepších vydavatelů pro oba obchody. Na iOS se nedají sledovat informace z aplikací přímo od Apple, jako je například GarageBand, Keynote, nebo Pages. Tím pádem je číslo stažených aplikací z App Store mnohem vyšší, než App Annie uvádí.

Další rozpor je v datech z Číny. Tam může App Annie sledovat stažení aplikací od společnosti Apple, ale nemůže sledovat aplikace od Google. Analytická společnost také tvrdí, že Čína je momentálně třetím největším trhem pro App Store, pokud jde o příjmy a rychle se dostává před Japonsko, které je nyní na místě druhém.

screen-shot-2016-01-20-at-9-56-53-pm

Zdroj: 9to5mac.com