iPhone-7-iconApple se už jako obvykle připravuje na svůj podzimní Keynote, kde bysme se měli dočkat dalšího iPhonu 7. Zatím o něm nejsou jisté žádné informace, ale hned několik úniků, které jsou dokonce potvrzené analytiky z celého světa, už máme.



Největší rozruch určitě způsobilo to, že by iPhone 7 měl přijít o svůj port o sluchátka a měl by tak nahraný jiným nebo dokonce žádným, aby se docílilo ještě tenčího těla. To by Apple musel řešit přes bezdrátová sluchátka, která by v tom případě musela být součástí základního balení společně s nabíječkou a samotným iPhonem. Osobně doufám, že pokud Apple nad něčím podobným přemýšlí, ještě se to nechá projít hlavou.

iPhone-7-rounded-concept-2015-1-490x444

Kromě ztráty sluchátek bude Apple určitě usilovat o zlepšení kvality displeje a tím celkově i celého iPhonu. Všechny úniky a dokonce i potvrzení od analytika Ming-Chi Kua, který měsíc zpět své tvrzení zakládal a nákupů nových strojů, které Foxccon hodlá nakoupit, směřují na AMOLED displeje. Tento druh displeje by měl zlepšil i výdrž baterie, což se Applu bude rozhodně hodit, pokud plánuje udělat ještě tenčí iPhone.

Posledním bodem, který se o iPhonu ví a je i z jisté míry potvrzen, je odolnost vůči prachu a vodě. Několik týdnů zpět si Apple zažádal o speciální patent, na kterém bylo uzavření všech konektorů v případě spadnutí iPhonu do vody (to by také mohlo vysvětlovat snahu o odstranění konektoru pro sluchátka). Už nejnovějšímu iPhonu 6s nedělá pobyt ve vodě skoro žádný problém, takže není vyloučené, že se Apple pokusí směrovat i tímto směrem a udělat tak vodotěsný telefon.

waterproof-Apple-iPhone-6

Zdroj: 9to5mac.com