150319_hajek_3Včera – 14.1.2015, se redaktoři na serveru phonearena ptali svých čtenářů, jaká by byla optimální velikost displeje u nové generace mobilního telefonu od Apple. Více než polovina celkových hlasů byla pro zachování velikosti displeje jako u staršího zařízení, to znamená velikost dispeje 4.7 palce (649 hlasů). Celkem hlasovalo přes 1270 lidí.



Druhá největší skupina, skoro 40% (499 hlasů), by chtěla velikost displeje v rozmezí 4.8 až 5.2 palce. Obrazovku větší než 5.2 palce by chtělo téměř 10% všech, kteří na dotazník odpověděli (127 hlasů).

Apple se obvykle pyšní, jak jsou jejich telefony pohodlné na držení v jedné ruce a platí to hlavně pro modely s velikostí displeje 4.7 palce. Je ovšem pravda, že já osobně mám s ovládáním iPhonu 6 jednou rukou značné problémy. Když držím iPhone v jedné ruce, tak nedokážu kliknout na tlačítko v horním rohu, například při zavírání stránky. Displej velikosti 4.7 palce je pro mě tak maximální hranicí. Telefon s větším displejem bych určitě nechtěl, dal bych přednost radši iPadu.

A jak jste na tom Vy? Naši čtenáři? Jak velký displej je pro Vás neideálnější?

Capture

Zdroj: phonearena.com