dezeen_Fosters-Apple-Campus-unanimously-approved_1sqS pouhými dvanácti měsíci do naplánovaného dokončení druhého kampusu Apple „spaceship“, jsou stavební síly v těžkém nasazení na hlavní, kruhově tvarované budově a několika dalších budovách, jako například podzemní sál, návštěvnické centrum a budovy pro vývoj a výzkum.



 

Pilot drona, Duncan Sinfield, včera zveřejnil další video, ve kterém ukazuje průběh stavby za poslední měsíc. Ke konci prosince a začátku ledna byla postavena velká část hlavní budovy a mohou přijít na řadu zakřivená skla. Ve videu můžete na budově vidět první skleněné panely.

Významný postup byl také udělán na podzemním sále a začíná se vyplňovat tvar i na vývojových a výzkumných budovách Tantau. Díky blížícímu se dokončení celé stavby se bude moci brzy začít pracovat na krajině. Druhý kampus Apple bude obsahovat 80% zeleného prostoru, centrální zahradu s venkovní jídelnou a více než 300 druhy stromů, včetně stromů ovocných. Podzemní struktury, jako parkovací místa a sál budou pokryty zelení.

Po dokončení bude kampus obsahovat hlavní budovu o velikosti 2.8 milionu čtverečních stop, několik parkovacích struktur, fitness centrum o velikosti 9290 čtverečních metrů, 11 1148 metrů čtverečních velký sál a jednoúčelové návštěvnické centrum s vyhlídkovou plošinou a kavárnou a samozřejmě nesmí chybět Apple Store.

https://https://www.youtube.com/watch?v=4A5bFfsaVE8

Zdroj: macrumors.com