ebayPokud jste milovníky starých kousků, ať už se jedná i Mac, iPod či jiné zařízení, určitě uvítáte tento článek. Během několik kroků se podíváme na to, jak vlastně na Ebayi historické produkty od Applu vyhledat a jak se ujistit, že kupujeme to, co chceme.



Vyhledávání

Jako první krok bude určitě vyhledávání. Pokud jdete pro kousek, o kterém už víte vše, bude vám určitě stačit zadat název do vyhledávacího políčka nahoře. Jestli se ale chcete podívat, co všechno lze na Ebayi najít, postupujte takto:

  • Klikněte na Shop by category v levém horním rohu
  • Nyní zvolte See all categories
  • Vyhledejte položku Vintage Computers & Mainframes
  • V nabídkové liště nalevo zaškrtněte Apple (či jiného výrobce – podle toho, co hledáte)
  • nebo jednoduše klikněte zde

eBay

Platit hodně nebo málo?

Pokud něco chcete už dlouho a jedná se vzácný kousek, tady nepomůže nic jiného, než jen utrácet. O něčeho, co jste si právě našli, se ale vyplácí čekat a při akci přihazovat opatrně a po malých částkách. Pokud vyhrajete, promítne se to i ve vaší psychice – je lepší koupit levně než draze.

Buy It Now cena

Pokud vám není naše české Aukro.cz nijak vzdálené, určitě znáte dvě možnosti, jak něco koupit – buď pomocí aukce nebo tzv. ceny Kup teď. To samé samozřejmě nabízí i Ebay. Je ale lepší se takové ceně vyvarovat? Někteří prodejci si ji tam dají, je to vlastně částka, kterou by chtěli vybrat. Pokud ale produkt nechcete na 100%, nikde takhle nenakupujte. Většina cen daných výrobků se při aukci vyšplhá pouze na 60% ceny Buy It Now. Můžete tak ušetřit téměř polovinu.

eBay1

A co poštovné?

Obzvlášť Macích se můžete dočkat vysoké ceny za poštovné. Je tedy dobré si v postranní nabídce vybrat možnost, že nechcete platit poštovné – seznam výrobků se ale podstatně zúží.

Čekejte a přihoďte na poslední chvíli

Aukce na eBay je opravdu velký risk a ne vždy to může vyjít. Hodně lidí ale právě toto miluje, dává jim to jistý adrenalin. Ale jak to je? Vyplácí se přihodit hned nebo až několik minut před koncem. Pokud uvidíte nabídku, které zbývá ještě 5 dní do konce, přihodíte a dále se o ni nebudete zajímat, tak z 99% nevyhrajte. Úplně nejlepší je aplikace eBay pro iOS, kde si daný produkt přidáte do seznamu a několik minut před koncem vás iPhone upozorní, že aukce vašeho oblíbeného produktu bude končit. Ještě lepší je použít Apple Watch.

Bid-from-your-wrist-with-eBay’s-new-Apple-Watch-app

Zdroj: macworld.com