testflight-iconZaregistrovali jste se před příchodem iOS 9 a OS X El Capitan, na stránkách beta.apple.com, s tím že jste chtěli otestovat nové aktualizace ještě před oficiálním příchodem? Jakmile se jednou do programu zaregistrujete, je program ve vašem zařízení.



A můžete stahovat Public Bety operačních systémů od Applu. Pokud se však rozhodnete že již nechcete testovat nové systémy, tak pro vás máme kroky jak ze svého zařízení beta profil odstranit.

Jak deaktivovat beta profil v OS X?

V levém horním rohu klikněte na jablíčko – > Předvolby systému – > App Store, jste-li zaregistrovaní do beta programu vyskočí na vás okno s hláškou „Počítač je nastaven na příjem předběžných vývojářských aktualizací softwaru“ – Napravo klikněte na „Změnit“ a poté na „Skrýt předběžné aktualizace“. Jste na svém Macu odhlášen k odběru beta systému.

Jak deaktivovat beta profil v iOS?

Na svém iOS zařízení spusťte aplikaci Nastavení dále jďete do -> Obecné -> Profily a správa zařízení. Zde uvidíte položku „iOS 9 Beta Software Profile“ (jako na prvním obrázku), na položku klikněte. Sjedeme dolu a vybereme „Odstranit profil“ (lze vidět na druhém obrázku), budete vyzváni k zadání hesla. Jakmile heslo zadáte, je vše hotovo.

beta_profil1

beta_profil2

Zdroj: Sixcolors.com