apple_watch_sport_iconZatímco Apple Watch stále čekají na tu správnou „zabijáckou“ aplikaci, spousta skvělých a užitečných aplikací tyto chytré hodinky již mají. Lehce nás provázejí běžnými aktivitami, přidávají na hodnotě aplikacím iPhonu a které nám pomáhají denně, aniž bychom o tom věděli (ale bez nich prakticky nemůžeme být).



 

Následující aplikace nejsou nijak přelomové, avšak nutí nás je mít doslova s sebou na ruce každý den.

Dark Sky

Velmi opěvovaná jako nejlepší aplikace na počasí. Jednoduché výstrahy o změně počasí Vás rychle připraví na případný déšt či mrholení. Pro jednoduché zjištění předpovědi na příštích 24 hodin nebo pro celý týden se stačí dotknout hodinek. Jednoduché – přesné. Co víc si přát?

iTunes: za $3.99

Apple Maps

Tak jako používáme Apple Maps na iPhonech a iPadech, Apple vytvořil Apple Maps přesně tak, aby vyhovovaly pro hodinky a byly všestranné. Stačí prostě říct kam se chcete dostat a aplikace Vás krůček po krůčku dovede do cíle a to ať už cestujete pěšky, autem nebo na kole. Maličká mapa na Vašem zápěstí se jeví opravdu užitečná, ale co je ještě více úžasné, je jak Vám aplikace při špatném odbočení dává najevo že je čas se otočit a nasměrovat se tím správným směrem.

Lifeline… a taky Lifeline 2

Tyto dvě hry pro Apple Watch vytvářejí sci-fi a fantasy dobrodružství, které prožíváte společně s postavami ve hře v reálném čase. Textování s astronautem či magicky nadanou mladou dívkou Vás překvapivě donutí přemýšlet nad tím, co oni tam tak zrovna dělají, když je zrovna nekontrolujete. Pokud hledáte zajímavý způsob jak příjemně trávit čas, zatímco prožíváte denní rutinu, Lifeline… a Lifeline 2 budou Vašim příjemným společníkem.

iTunes: Lifeline… za $0.99 a Lifeline 2 za $2.99

Wallet a Apple Pay

Další užitená aplikace – Wallet (v překladu Peněženka). Připravení nastoupit do letadla? Vaše letenka je připravena k použití! (Za předpokladu že jste si ji předtím do peněženky uložili) … Chcete dokončit svůj nákup? Díky Apple Pay záležitost dvou kliknutí.

Instagram

Díky Apple Watch teď máte všechny ty super fotky a obrázky vždy s sebou na svém zápěstí. I na tak malé obrazovce fotky stále vypadají skvěle. Stačí kliknout a můžete také číst detaily o fotce či o fotografovi.

iTunes: Zdarma

Find Near Me

Přesně jak název praví, Find Near Me (Najdi v Mé Blízkosti) je jednoduchá, poctivá a funkční aplikace. Najděte si nejbližší bankomat, oblíbenou restauraci nebo si vyberte z několika předdefinovaných kategorií. Stačí jen Siri říct, co hledáte. Vyberte co se Vám zamlouvá a vyražte!

iTunes: Zdarma

Uber

Aplikace Uber nejspíše využijí hlavně lidé žijicí v Praze. Uber funguje něco jako Taxi služba, ovšem s pár rozdíly. Do aplikace nejprve zadáte místo vyzvednutí, nejbližší dostupný řidič Vám ji potvrdí a poté zadáte adresu a název cílové destinace. Poté, co Vás řidič vyzvedne se mu zobrazí místo destinace kam chcete jet a Vám se zobrazí trasa kudy pojedete a její přibližná doba. Nepotřebujete ani mít hotovost, výsledná částka se Vám po jízdě automaticky stáhne z kreditní karty. A to vše na Vašem zápěstí.

iTunes: Zdarma 

Zdroj: cultofmac.com