Did-older-Apple-iPhone-models-get-speed-boost-with-iOS-9.2.1-updatePřed několika dny vyšla nová aktualizace systému, iOS 9.2.1, která přináší hlavně opravy bugů a aktualizace zabezpečení. Je tady ovšem otázka, jestli nová verze iOS přinesla změny k lepšímu pro starší modely jablečných zařízení.



Například video na YouTube, na které se můžete podívat pod tímto článkem, ukazuje rozdíl v rychlosti systému na iPhonu 4s. I když se systém s novou verzí bootuje pomaleji, některé aplikace načte mnohem rychleji.

Apple samozřejmě tradičně zakázal některé funkce v nové aktualizaci iOS pro modely, které jsou více jak rok staré. Proto si někteří uživatelé stěžovali, že Apple záměrně používá plánovanou zastaralost systému, aby donutil lidi přejít na nové modely svých produktů. Skupinová žaloba byla podána na jablečnou společnost minulý měsíc.

Až do vydání verze iOS 9.2.1 uživatelé starších modelů nepociťovali žádné zlepšení v jejich zkušenosti s iOS 9. Zdá se ovšem, že nejnovější verze systému všechno změnila a že do budoucna bude Apple ke starším modelům chovat větší úctu s aktualizacemi, než tomu bylo do teď.

https://https://www.youtube.com/watch?v=hZBtIZf_LRg

Zdroj: phonearena.com