legba-core-iconJablečná společnost odkoupila bezpečnostní společnost LegbaCore. Firma byla podle bezpečnostního výzkumníka Tramella Hudsona odkoupena v loňském listopadu.



Výzkumník tuto informaci odhalil během své prezentace na konferenci 32C3, která se pořádala v prosinci minulého roku. Jedná se o společnost, která společně s Hudsonem stála za škodlivým virem, který se jmenuje Thunderstrike 2. Ten dokáže ovlivnit chování firmwaru na Macu.

Po akvizici LegbaCore aktualizovali své stránky s tím, že už nebudou přijímat žádné nové zakázky.

Thunderstrike 2 byl první druh tohoto škodlivého viru, který byl kdy pro Mac vytvořen a nebylo vůbec jednoduché ho odstranit. Vir uměl snadno obejít všechny aktualizace systému, nebo dokonce přeinstalovat software dle libosti, čímž byl neuvěřitelně nebezpečný. Apple slíbil, že by chtěl Thunderstrike vyřadit co nejdříve a vypadá to, že jeho řeším bylo odkoupit jeden z týmů, které na Thunderstrike 2 pracovali.

LegbaCore nevlastní žádnou konkrétní technologii a je jen bezpečností a poradenská firma, ale je více než jisté, že se účastnili spolupráce na škodlivém viru a to dovedlo společnost Apple k jejich odkoupení. Apple bude nejspíše využívat odborné znalosti bezpečnostní společnosti s cílem zlepšení zabezpečení na vlastních produktech.

19649541333_1598fbda3d

Zdroj: iphonehacks.com