ios-7-photo-icon-pnPřed pár týdny jsem psal článek o několika tipech pro pořízení zajímavých fotografií s vaším jablečným telefonem. Dnes pro vás mám tipy další. Tentokrát se budou týkat samotného focení – jak zachytit co nejprofesionálnější snímek pomocí vašeho telefonu.



Apple bere fotografování na svých zařízeních vážně a chce, aby fotky vyfocené jejich telefonem vypadaly co nejlépe. V průběhu let se čočka pořád vylepšuje a s každým novým modelem se kvalita focení fotek přes telefon posouvá čím dál tím výš. Skvělé rozlišení fotoaparátu je ovšem jen část toho, aby fotografie vypadala dokonale. Osvětlení a polohování může mít na výsledek obrovský dopad.

Kameraman, Mattgonzalez, proto vytvořil základní video, ve kterém ukazuje jak pořizovat lepší fotografie pomocí vašeho iPhonu a základní aplikace „Fotoaparát“. Samotný iPhone má v sobě hned několik funkcí, které vám pomohou pořídit lepší fotografie, bez toho, abyste museli stahovat nebo kupovat jiné aplikace.

V telefonu jsou také nástroje, které byste neměli používat často a nebo nejlépe vůbec. Jde o digitální zoom a blesk. Digitální zoom způsobí to, že vaše výsledná fotka bude zrnitá.

https://https://www.youtube.com/watch?v=I9kNXQT38pE

Zdroj: macrumors.com