google_cardboard_1Už to bude pár měsíců, co jsem chtěl vyzkoušet virtuální realitu na vlastní kůži a chtěl jsem za to utratit co nejméně peněz. Jasná volba padla ihned na Google Cardboard. I tak jsem ale chtěl najít levnější verzi, která by byla kvalitou totožná.



Zavítal jsem proto na můj velice oblíbený portál eBay.com a začal hledat. Netrvalo dlouho a našel jsem „China Cardboard“ za krásných 30 korun. Pro ty z vás, kterým se to nechce hledat, mám odkaz přímo zde. Po měsíci tedy přišla zásilka a já se nemohl dočkat, až si to vyzkouším.

Balení obsahovalo stejné věci, jako obsahuje právě Google Cardboard, a to dvě čočky, magnet, kartonový tvar brýlí, samolepky se suchým zipem a to je asi všechno. Složení mi chvíli trvalo, protože jsem nemohl přijít na to, jak se co spojuje, ale návod na YouTube mi pomohl.

Pak už jen stačilo vzít iPhone (4,7 palce je podle mě ideální velikost), stáhnout nějakou aplikaci na App Store, kterých tedy bohužel moc není (těch, co za to stojí) a zkusit VR poprvé v životě na vlastní kůži. Jako první aplikaci jsem stáhl nějakou horskou dráhu, ale nebylo to moc dobré.

Poté jsem ovšem stáhl aplikaci, která se jmenuje Vrse a to bylo o něčem jiném. Aplikace obsahuje několik videí, které si můžete do vašeho telefonu stáhnout a vychutnat si atmosféru virtuální reality – osobně doporučuji do telefonu zapojit ještě sluchátka.

maxresdefault