SwiftKey_logoServer Financial Times oznámil, že Microsoft koupil tvůrce populární klávesnice pro mobilní zařízení, SwiftKey, za $250 milionů. I když je SwiftKey nejvíce známá díky své klávesnici, pro Microsoft hraje největší roli v této akvizici umělá inteligence.



Zatímco by toto řešení mohlo být vnímáno jako jen další část v nákupu populárních aplikací, není tomu tak. Zdroj řekl, že je zde velká válka o talenty v oblasti umělé inteligence. Většina společnosti – asi 150 zaměstnanců, kteří jsou po celém světě, se nejspíše připojí k Microsoft Research. V roce 2014, koupil společnost zabývající se AI Google, a to za $500 milionů.

Více než 300 milionů lidí používá na svém telefonu právě klávesnici SwiftKey. Ta byla z počátku placenou aplikací, ale později se „přepnula“ do freemium modelu, kdy si uživatelé za peníze mohou koupit různé motivy. Stále existuje prémiová verze aplikace, ale většina lidí si vystačí s free verzí. $250 milionů je sice velká suma, mnozí investoři ale řekli, že je cena nižší, než bylo očekáváno před několika lety.

Swiftkey

Zdroj: 9to5mac.com