huawei-logo huawai hawaj haway hawaiNa veletrhu MWC 2016 nikomu nemohlo uniknout 2v1 zařízení, se kterým přišel Huawei. Tato novinka se totiž podobá nejen cenou iPadu Pro nebo loňskému 12″ MacBooku, ale i názvem, stylusem, čtečkou otisků prstů a USB-C.



Když Apple přišel loňský rok s MacBookem, který oslnil zejména svými barvami a váhou, všichni ho chtěli mít. Po zjištění, že obsahuje pouze jeden konektor a to USB-C, který ani polovina lidí, kteří sledovali Keynote, neznala, se proti Applu obrátila spíše kritika, že nový MacBook vybavil konektorem bez budoucnosti. Postupem času ale začaly od různých společností vznikat různé redukce, flashdisky a nebo dokonce i nová zařízení vybavená právě tímto konektorem – pravým příkladem je Huawei.

Samozřejmě cílem článku není ukázat, že 2v1 od Huawei je kopií MacBooku nebo iPadu Pro jenom z toho důvodu, že používá stylus, který by se mohl podobat Apple Pencil – jediná kopie, kterou vidím, je název – Huawei totiž představil 12″ MateBook s Windows 10, dotykovým displejem a vlastní klávesnicí.

https://https://www.youtube.com/watch?v=V48iPX23r6w

Zařízení není žádná vykopávka a seženete ho hned v několika variantách lišících se velikostí paměti RAM, SSD disku nebo procesorem. Velmi zajímavá je i vysoká cena, která je pro Huawei „novinkou“ – za 12″ MateBook můžete zaplatit skoro až 40 tisíc korun.

huawei-matebook-hybrid-tablet-540x334

Zdroj: theinquirer.ne