iphone 5se 6c mini iconiPhone 5c byl nejvíc matoucí produkt co kdy Apple vytvořil. Představený spolu s iPhone 5s v roce 2013 byl „neomluvitelně plastový“ telefon prezentován jak levnější varianta k tehdy nové drahé vlajkové lodi 5s. Nejspíše cesta jak oživit trh, stejně jako s iPodem nano.



Až na to, že to nebyl tento případ. iPhone 5c byl v podstatě stejný jako iPhone 5 akorát v barevném obalu. Změny vně telefonu byly minimální až na trochu větší baterii, lehce vylepšenou kameru a stál stejně jako by stál slevněný iPhone 5. Nejspíš nikdy nezjistíme co se Apple s iPhonem 5c snažil dosáhnout, avšak já si myslím, že to byl pouze test, zda by se prodávaly starší modely s čerstvými úpravami.

A teď to vypadá, že duch 5c má být vzkříšen. Jak jistě všichni víme, Apple s největší pravděpodobností plánuje vydat zbrusu nový telefon,něco jako kombinaci mezi konstrukcí 5s a výkonem 6s. Nazývaný má být iPhone 5se. Ale zatím to vypadá, že 5se bude vším, co 5c nikdy nebyl.

Na velikosti záleží

Ve světě větší a větších displejů vypadá 4-palcový dispej iPhonu 5 jako drobnost. Ale jen proto, že se nerovná v úrovni pixelů neznamená, že se nemůže rovnat hodnotou. Sám Tim Cook na úterním slyšení oznámil, že ještě 60% uživatelů nepřešlo na větší telefony 6 a 6s. To může být z několika důvodů – odchodem ke konkurenci, cena, otálení ale taky se hodně nabízí možnost, že většina z těchto lidí prostě nechce větší displej a nejsou ani ochotni ho zkusit.

Bohužel ti, kteří nechtějí velké displeje, moc na výběr nemají. Jedna z takových ucházejících možností je 5s, telefon s takovou jistotou, ale starší generací procesorů, se sensorem Touch ID, starší baterií a postrádá novější doplňky jako je Apple Pay a Live Photos. Takže ať už je schopný nabídnout větší rychlost než 4 a 4s, nemyslím si že existuje mnoho lidí, kteří by byli ochotni zaplatit kolem 12 tisíc za dva roky starou technologii. To ovšem nové „zvíře“ bude disponovat procesorem A9, 64 GB úložištěm a NFC čipem. A pokud by nově vydaný 5se byl takový, v jaký doufáme, cena okolo 15 tisíc by byla více než úchvatná.

A jelikož já sám jsem zastáncem spíše menších než větších obrazovek, majitelem iPhonu 4s hledajíc novější model, byl by pro mě 5se velmi skvělým řešením.

Zdroj: macworld.com