MTIwNjA4NjMzODIyNjc2NDkyKrátce poté, kdy byla společnost Apple požádána o přístup k iPhonu střelce Sana Bernardina, společnost rychle oznámila, že poskytnutí pomoci pro FBI odmítá. Na stranu jablečné společnosti se postavily firmy, jako je například Google, Facebook a Microsoft.



V novém rozhovoru od Financial Times, se spoluzakladatel společnosti Microsoft, Bill Gates, staví na stranu FBI a argumentuje tím, že FBI nežádá o přístup k uživatelům zadními vrátky, ale chtějí pouze informace o člověku z jednoho telefonu.

Zatímco CEO Apple, Tim Cook tvrdí, že by odblokování i jednoho zařízení vytvořilo nebezpečný precedent, Gates tomu nevěří. Tvrdí, že Apple má přístup k informacím, ale že klesá zajištění přístupu k informacím. Gates toto srovnává se situací, kdy banka nebo telefonní společnosti požádala, aby se Apple vzdal záznamů pro konkrétní osobu.

Gates pokračoval tím, že by měla mít vláda výhody v přístupech k informacím, ale měli by být určité omezující pravidla, jak s informacemi dále zacházet.

billgates

Zdroj: macrumors.com