apple car icon titan icarVýkonný ředitel automobilové firmy Daimler řekl, že Apple a ostatní firmy v Silicon Valley dokážou dělat více, než si  myslíme.“Náš dojem je, že tyto společnosti mohou v automobilovém průmyslu dělat více, než jsme předpokládali. Nyní se podílí na našem úspěchu víc, než se zdá,” řekl výkonný ředitel společnosti Daimler Zetsche Německému magazínu Welt am Sonntag. Tým Daimlera se setkal zhruba se 70 společnostmi.



 

Byly to konkrétní rozhovory o konkrétních věcech. “Nebudu více nic prozrazovat” pokračoval Zetsche. “ Nebylo to pouze o faktu, že se nad  Valley vznáší nový inovativní duch. Již to víme, chceme zjistit co vše tam dokážou vyrobit.” Výkonný ředitel sice neukázal na žádnou společnost jménem, jedna z nich by však měla být společnost Apple.

Výkonný ředitel Tesly Elon Musk referoval o Apple car jako o “veřejném tajemství.” Apple nerad prozrazuje jakékoliv detaily, v případě společnosti typu Daimler by mohl být ochoten připustit diskuzi o další možné spolupráci.

Apple, Google, Tesla, a několik tradičních automobilových výrobců jsou všichni přesvědčeni, že budoucnost je v samořídících autech. Pravděpodobně první zákazníci si tento typ auta koupí v několika následujících letech. Apple by podle všeho neměl do automobilového průmyslu vkročit dříve jak v roce 2019 – 2020 a dokonce i potom se může ukázat, že firmy projekt samořídícího auta odloží na později.

zdroj: appleinsider.com