iphone 6 6s applenovinky iconV dnešní době už snad není člověk, co by neznal pojem Amazon, eBay, Aliexpress či jiné internetové zahraniční obchody. Většina lidí si stále i myslí, že koupit iPhone z Číny, je neuvěřitelně cenově výhodné a lze tím tak ušetřit tisíce. Je to opravdu tak?



My jsme si vybrali internetový obchod Aliexpress, kde seženete snad vše, co jen potřebujete a dokonce i iPhone. Zaměřili jsme se na nejnovější model se snad nejpopulárnější velikostí paměti – iPhone 6s 64GB. Je samozřejmé, že hodně kupců bude nabízet čínské kopie iPhonu, ať už vědomě nebo ne – proto do vyhledávání dáváme Unlocked Original Apple iPhone 6S a seřadíme od nejnižší ceny, přičemž první nabídku otevřeme.

Hodně zajímavé v Číně je, že platíte i za barvu – taková zlatá barva vás oproti nejnovější Rose Gold vyjde asi o 800 korun dráž. V této nabídce tedy zaplatíme za iPhone 6s 64GB Rose Gold v přepočtu 23 741 korun. Stejný iPhone na oficiálních stránkách Applu seženete za 24 390 korun – na jednom iPhonu tak neušetříte ani tisíc korun.

Objednávat iPhone ze zahraničí mi tedy přijde jako zbytečnost a to i v době různých slev, kdy se cena může o několik stovek (někdy i tisíc snížit). Poštovné je sice zdarma, ale jenom tehdy, pokud zvolíte dopravu lodí, která trvá klidně i 60 dní. Velkým důvodem je i nejistota, jestli vám opravdu zboží přijde a vy nečekáte zbytečně. Další problémy nastávají v případě reklamace, kdy je telefon stále v záruce, která v těchto zemích není ani 2 roky.

aliexpress iphone