SAN FRANCISCO, CA - JUNE 02: Apple Senior Vice President of Software Engineering Craig Federighi speaks during the Apple Worldwide Developers Conference at the Moscone West center on June 2, 2014 in San Francisco, California. Tim Cook kicked off the annual WWDC which is typically a showcase for upcoming updates to Apple hardware and software. The conference runs through June 6. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)



Mezitím, co Apple a FBI mezi sebou soudně bojují, se viceprezident vývoje softwaru Craig Federighih nechal slyšet a na stránkách The Washington Post se tak objevil článek přímo s ním. Craig podle jeho slov FBI nechápe, protože obou jde o to samé.

Všechno to začalo, kdy vrah se San Bernandina zabil několik lidí a následně byl u něj nalezen iPhone 5c, který podle FBI obsahuje důležité údaje a jediným problémem je tak se do telefonu dostat. S tím však Apple pomoct nechce, protože by to do budoucna znamenalo ztrátu soukromí jeho uživatelů. Craig tak hned odmítl požadavku FBI vyhovět, protože jemu samotnému jde o bezpečnost uživatelů. Podle jeho slov spousta dnešních lidí využívá iPhone opravdu ke všemu, takže může obsahovat velké množství citlivých informací. To znamená, že kdyby Apple každou verzí nezlepšoval ochranu iOS, spousta z těchto údajů by vyplula na povrch. Poznamenal i to, že jen za poslední rok a půl zločinci napadli maloobchodníky, banky a dokonce i federální vládu.

federighi_hero20120727

Zdroj: theverge.com