apple-stats-iconTim Cook začal s tím, že má Apple přes miliardu aktivních zařízení po celém světě! Dále mluvil o tom, jak důležité je pro společnost soukromí uživatelů a že za něj nesou plnou zodpovědnost. Doslova řekl: „Dlužíme to našim zákazníkům a naší zemi.“



apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-78

Lisa Jackson promluvila o důležitosti životního prostředí pro společnost. Před 2 lety si Apple dal za úkol využívat 100% obnovitelnou energii, momentálně je to 93 procent. Apple postavil 40 MW solární farmu v Číně bez toho, aby to nějak ovlivňovalo život místních Yaků.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-88

Jeff Williams začal na pódiu mluvit o zdraví a jak je pro společnost důležité zdraví všech lidí na planetě. Začalo video o ResearchKitu a o tom, jak lidem za celou dobu pomohl s jejich zdravím. Řeč byla o studii autismu a Parkinsonově chorobě. Apple Watch se snaží předejít mnoha nemocem. Byl představen CareKit.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-150

Tim Cook začíná mluvit o Apple Watch. Vypichuje možnosti, které AW nabízí. Jsou to nejprodávanější hodinky na světě. Cook představuje nové řemínky a barvy řemínků. Byla aktualizována cena řemínků.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-228

Cook nyní mluví o Apple TV. Ukazuje funkci Siri, která byla představena již dříve, možnosti Siri byli vylepšené. Siri nyní umí – diktování, Siri v App Store… Nový tvOS vychází již dnes.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-260

Greg Joswiak začíná mluvit o iPhonech. „Jsme tady abychom mluvili o menším iPhonu.“Prodeje 4“ modelů byli poslední rok rekordní – prodalo se jich přes 30 milionů. Právě byl představen iPhone SE! Joswiak předvádí funkci „Hey Siri“ a ukazuje fotografování s 12MP čočkou, kterou nový telefon obsahuje.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-296

Na řadu přichází iOS. iOS 9 běží na 80% procentech všech aktivních zařízení. Nejnovější verzi systému Android má pouze 2% uživatelů. Byl představen iOS 9.3 a Joswiak ukazuje nové funkce. Aktualizace CarPlay. iOS 9.3 vychází dnes! Škoda, že budou zaneprázdněné servery :/

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-352

Na řadě je iPad. Řeč je o iPadu Pro a o tom, že se stal plnohodnotným počítačem pro mnoho lidí. Apple Pencil pomáhá lidem a grafikům lidé jej milují. Je představen nový, menší iPad Pro. Mnoho lidí přešlo z počítačů s Windows na iPad Pro. Je již přes 1 milion aplikací pro iPad. Nyní je iPad představován podrobněji. O všech nových zařízeních budete informováni v samostatných článcích, které se u nás již momentálně píšou.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-405

Tim Cook na závěr promluvil o stěhování celé společnosti do nového sídla. Příští keynote se bude vysílat už odsud. Všichni v Apple se již těší na jeho dostavení (já taky).

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-525

Zdroj: theverge.com