apple_logo_mask__1440x1440_by_shraknerApple se blíží nebezpečně blízko ke ztrátě kontroly nad názvy svých produktů. Stále složitěji pojmenovává své produktové řady. Označením nového iPhonu SE a nového iPadu Pro 9,7“ máme velkou řadu možností, jaký telefon, nebo tablet vlastně koupit. Všichni mají téměř znějící a totožná jména.



Na první pohled je téměř nemožné rozeznat rozdíl mezi iPadem Air 2 a stejně velkým iPadem Pro 9,7“, nebo mezi iPadem Mini 2 a iPadem Mini 4.

Budoucnost nevypadá o nic jednodušší. Bude příští iPhone SE iPhone SE 2?, nebo bude další nástupce iPadu Air 2 iPad Air bez číselného označení? Z jedné velikosti iPhonu a jedné velikosti iPadu dělají pět různých velikostí iPhonu a iPadu a nemluvě a desítkách konfigurací Apple Watch.

Základní změna v přístupu Applu ohledně výběru je vítaná. Je skvělé, že si můžeme přizpůsobit řemínky k Apple Watch, vybírat si velikost úložiště a velikostí obrazovky pro tablety a telefony. Pro společnost je však stále těžší si zachovat její jednoduchost. Dávat do 4 roky starého modelu iPhonu nový procesor není moc dobrý nápad. Společnost těží ze svých starých nápadů.

Společnost by se měla vrátit ke svým kořenům jen s jedním modelem tabletu a telefonu pro každou velikost obrazovky. Právě teď, koupit si nový produkt Applu, znamená přijít o jednu z nových funkcí. Kupte si iPhone SE, ale nepočítejte s 3D Touch, nebo si kupte iPad Pro 12,7“ ale nebude mít 12 megapixelový fotoaparát.

 

CeFtVLqUYAEwbqF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: theverge.com