iphone camera fotoaparat - iconiPhone již dlouhou dobu umožňuje vytvářet panoramatické snímky tím, že několik pořízených fotografií spojí dohromady. A určitě si mnozí z nás již minimálně jednou všimnuli, jak vtipně je někdy spojí dohromady. Dnes však americký patentový úřad schválil Applu patent, který budoucím iPhonům umožní pořizovat jednu celou panoramatickou fotografii. Apple to popisuje jako „super resolution mode“.



Ve skutečnosti iPhone stále bude pořizovat několik fotografií, aby je poté spojil dohromady, ale proces teď bude automatizovaný, takže zkušenost uživatelů bude taková, že budou pořizovat pouze jednu fotografii. To, co optický stabilizátor obrazu činí v současné době je posouvání obrazu na snímači v odpovědi na třesoucí se pohyb rukou. Nový patent popisuje použití stejné motoriky k úmyslnému posunutí obrazu vlevo či vpravo, pořízení více fotek v každé části panoramatu a poté je spojit dohromady do jedné fotografie.

Ilustrace naznačuje, že zapínání této funkce bude stejné jako zapínání HDR. (Obraz je trochu zastaralý, patentová přihláška byla podána již v foce 2012.)

Zdroj: 9to5mac.com