keynote-iconBřeznová jablečná konference se už blíží a my se tak 21. března v 18:00 hodin našeho času dočkáme několika nových produktů. O které přesně jde, jak budou vybavené nebo další informace o nich, se dozvíte díky tomuto článku. Podle všeho bychom se měli dočkat tří hlavních věcí – iPhone, iPad a řemínky pro Apple Watch.



iPhone SE

Snad největším lákadlem tohoto roku je 4″ iPhone, který by měl nabídnout i značně nižší cenu – přitom by neměl být ale o nejdůležitější funkce ošizen. Nový model bude dostupný ve čtyrech bárvách, které můžeme znát z posledního iPhonu a jeho celkový vzhled by měl připomínat iPhone 5s – pouze s trochu zaoblenými hranami. Druhá verze zase říká, že bude totožný s iPhonem 6s.

Uvnitř telefonu by se měl nacházet nejnovější hardware – procesor stejného výkonu jako u iPhonu 6s, akumulátor s větší výdrží a to kolem 1 642 mAh, klasické parametry WiFi připojení a podpora Live Photos. Nebude chybět ani 12 Mpx fotoaparát. Co se týče paměti telefonu, ta je stále sporná. Předpokládám, že Apple do prodeje nepustí 128 GB verzi a zůstane tak u 16GB a 64GB verze. V tomto případě je 16GB stále pochopitelných, protože se jedná o levnější iPhone, ale určitě by některým uživatelům udělala radost i dřívější zlatá cesta – 32GB.

Velkým spekulačním tématem je cena. Tim Cook nedávno prohlásil, že Apple v plánu nemá prodávat levné výrobky, ovšem analytici tvrdí opak a domnívají se, že nejlevnější paměťová verze iPhonu SE by mohla začínat na 10 tisících.

iphone 5se 3

iPad Pro (mini) nebo iPad Air 3

Dalším poměrně hodně očekávaným produktem je iPad. Zatímco dříve byli všichni přesvědčeni, že přijde iPad Air 3 s podporou Apple Pencil, čas ukázal, že půjde spíše o menší a tedy i lacinější verzi iPadu Pro.

Uvnitř iPadu se skrývá opravdu slušná výbava a to v podobě A9X procesoru a 4GB RAM – to vše pod 9,7″ displejem, který ke všemu nabídne rozlišení až 4K.

Alleged-iPad-Air-3-case2-780x586

Řemínky pro Apple Watch

Dříve se předpokládalo, že Apple vypustí druhou generaci hodinek již nyní v březnu, ale nakonec se ukázalo, že se na světlo dostanou spíše jen řemínky.

apple-watch-činský cinsky novy nový rok icon