ipad pro mini icon ipad air 3Březnová konference nám klepe na dveře a my se tak již 21. března v 18:00 dozvíme, co nám Apple pro první část tohoto roku přichystal. Zatím se mluví o novém iPhonu a iPadu – na ten se v dnešním článku podíváme.



Jméno

Každý ještě donedávna počítal s klasickou jmenovkou – iPad Air 3. Zdroj 9to5mac ale tohle jméno vyvrátil a přinesl díky svému zdroji jiný název – iPad Pro. Apple by se tak měl koukat na iPady jako na MacBooky – jeden název, ale více velikostí displeje.

Apple store dresden ipad pro

Design

Vzhled březnového modelu se nebude nijak lišit od jeho loňského předchůdce, akorát bude menší. Velikost bude odpovídat iPadu Air 2, ale jeho tloušťka bude o něco větší. Na okrajích se budou nacházet reproduktory a bude obsahovat i Smart Conector.

Hardware

iPad Pro by rozhodně neměl být výkonem pozadu a to potvrzují úniky, které ukazují i silné jádro samotného zařízení. Displej pokročí na další level a nabídne tak rozlišení 3112 × 2334, přičemž se zvýší hustota pixelů na palec – a to až 401 ppi. Kvalitní zpracování by mohlo přinést i jasnější barvy. Loňský 3D Touch se nečeká.

Celé srdce iPadu je také zajímavé – A9X čip, který bude ke všemu spolupracovat s vyšší pamětí RAM, která by se mohla vyšplhat na 4GB. Touch ID a jemu podobné věci jsou zde už samozřejmostí.

apple a9 procesor čip icon

Kamera

Velké změny se dočká i fotoaparát – ten totiž bude stejný jako u současně nejnovějšího iPhonu 6s. Čočka bude také umožňovat natáčení 4K videí a slow-motion videa s 240FPS.

Barvy a paměťové velikosti

Klasická čtyřka barev je snad už jistá a není žádná zmínka o tom, že by Apple plánoval nějakou novou přidat. Co se týče velikosti úložiště, to by mělo začínat na 32GB a mělo pokračovat až 128 GB. Sami určitě uznáte, že 16GB pro iPad Pro je nemožné.

Cena

iPad se dočká opravdu značného vylepšení, takže levný nebude. Přesto by se ale cenovka na jeho krabičce neměla dostat nijak vysoko oproti loňskému modelu. Cena za 32GB model by mohla začínat na cca 15 tisících korun. Model s 128 GB paměti navýší svou cenu o 2.500 Kč.

ipad-pro-800x395

Zdroj: cultofmac.com