sonos_icon_by_johnkict-d6i44pqBezdrátová audio společnost a Apple Music partner Sonos vydala prohlášení o tom, že v blízké budoucnosti bude propouštět zaměstance, aby se tak mohla soustředit na svou budoucnost ve streamování hudby a hlasovém ovládání.



Důvod toho kroku vysvětloval včera na svém blogu CEO John MacFarlane, který tento krok nazval “investicí do budoucnosti hudby”, aby tak firma mohla dále profitovat.

“V uplynulém roce, kdy Apple spustil svou aplikaci Apple Music,  jsme zaznamenali dramatický vzrůst v předplaceném odběru hudby. Spolu s vlivem Applu, celý ekosystém – umělci, producenti a management – začal pronikat do celého světa. Teď, když už tento systém již nenávratně funguje, začali se všichni přuzpůsobovat a knihovna skupiny The Beatles je krásným důkazem toho, jak perfektně jsou všichni tomuto systému nakloněni.”

Firma Sonos si ve světě udělala jméno díky svému bezdrátovém sound systému, který pomocí aplikace umožňuje třetím stranám, jako jsou Spotify a SoundCloud, přehrávat streamovanou hudbu. Podpora Apple Music byla spuštěna firmou Sonos v únoru tohoto roku.

Zdroj: macrumors.com