iphone se iconJiž dříve jsme se v několika článcích věnovali novému, čtyřpalcovému iPhonu, který by mohl Apple představit již v pondělí, 21. března. Design telefon by měl být téměř totožný s iPhonem 5s, který byl do prodeje uveden v roce 2013. Několik nových informací ovšem naznačovalo, že by mohl být nový telefon podobný spíše iPhonu 6, z toho ale brzy sešlo.



To znamená, že bude mít telefon ostré a ne hladce zakřivené hrany, kulaté tlačítka hlasitosti, napájecí tlačítko na vrchní straně, konektor pro sluchátka a tak dále. Bez ohledu na miniaturní rozdíly oproti iPhone 5s, iPhone SE byl měl mít lepší povrch hran, aby se lehce nepoškrábaly.

Další hardwareové rozdíly jsou interní. Čipy s podporou „Hey Siri“ a NFC pro Apple Pay, lepší mobilní data a Wi-Fi. Dále můžeme víceméně v klidu říct, že bude zadní kamera přístroje totožná, jako na iPhonu 6s – měla by obsahovat rozlišení 12 MP a možnost natáčení videa ve 4K, jako u nadcházejícího, menšího iPadu Pro.

Co se týče kapacity úložiště, barev a cen, podle zpráv by měl iPhone SE přijít ve velikostech 16 a 64GB. Nový telefon by měl nabídnout stejné barvy jako iPhone 6s, včetně růžové. Cena by se měla pohybovat okolo 450 dolarů, co znamená cca 13 000 korun (v Americe). Telefon by měl být ve výsledku dvojčetem iPhonu 5s, s vnitřními prvky iPhonu 6s.

Featured5

Zdroj: 9to5mac.com