keynote-icon 2016 event let us loop you inV pondělí nám Apple představil hned několik nových produktů, které se hodně lidem líbí, ale pro někoho jsou spíše zbytečné. Konkrétně jde o iPhone SE, 9,7″ iPad Pro a několik nových řemínků pro Apple Watch. Jaký má názor na tyto novinky naše redakce?



Olda

Apple nám představil 3 hlavní produkty – iPhone, iPad a příslušenství pro Apple Watch. Samotný iPhone SE mě nijak neoslnil, ale spíše zklamal. Sice jsem majitelem 4″ iPhonu 5s byl a jeho design považoval za jeden z nejlepších, ale jeho doba je podle mě už pryč. Zklamal mě jeho už „ohraný vzhled“ a především jeho cena. I když tomu úniky nasvědčovaly, trochu jsem doufal, že iPhone představí pouze zmenšenou verzi iPhonu 6s – i když tím možná vyvolám vlnu stížností – jeho design je podle mě to nejlepší, co Apple u iPhonů nabídl. Velkým zklamáním je cena, ale ta se dala očekávat, protože by model nikdo s cenou nad 20 tisíc nekoupil. Přesto mi přijde ale 12 tisíc za iPhone opravdu malá částka a ztrácí tak podle mě svůj „luxus“. Výbava iPhonu SE, která je stejná jako u iPhonu 6s, si ale palec nahoru zaslouží.

I když mi byl iPad Pro spíše ukradený, už teď přemýšlím o jeho koupi. Jeho větší bráška by u mně neměl využití, ale necelých 10 palců displeje je pro mně ideálních. Se všemi funkcemi, který nový iPad Pro nabízí, se podle mého názoru jedná o hlavní produkt pondělního keynote. Apple konečně zapomněl na 16 GB, které ale ihned nahrazuje 32GB – u iPhonů to byla dříve zlatá střední cesta, ale u iPad Pro, je to stále málo. Naopak jsem ocenil i 256GB verzi.

Nové řemínky pro Apple Watch jsou velmi zajímavé. Sice majitelem hodinek nejsem, ale silně o tom uvažuji, takže moji sbírku brzy obohatí právě hodinky nebo iPad Pro. Řemínky podle mého dávají další možnosti spíše ženám, protože obsahují hodně veselých barev. Černý nylonový řemínek ale potěší i muže a kdybych si kupoval sportovní variantu Apple Watch, asi bych po něm sáhl.

Apple Watch 3 icon

Radek

Velice mě potěšilo, že Apple představil nové produkty zrovna na můj svátek. Opravdu jsem očekával ne levnější, ale menší iPhone. Mé očekávání upevnil i fakt, kdy Tim Cook řekl, že Apple nevydá nový iPhone s nižší cenou a méně funkcemi. Vědělo se však, že Apple chystá představit nový chytrý telefon. Osobně patřím do skupiny uživatelů, kteří preferují menší displaye, takže je pro mě iPhone SE velmi zajímavou nabídkou, protože má stejný hardware jako iPhone 6s.

9.7″ iPad Pro je takovým nástupcem iPadu Air 2. O tomto faktu vypovídá i to, že Apple stáhnul z prodeje původní verzi iPadu Air. Není se však čemu divit, protože dle mého názoru má tento nový a menší iPad Pro co nabídnout. Například 12Mpx fotoaparát nebo pro slečny jistě zajímavou růžově zlatou barvu. Dále se mi velice zalíbila možnost nahrávat videa ve 4K nebo 5Mpx přední fotoaparát. Konečně jsme se dočkali základní 32GB verze, 16GB bylo opravdu málo, avšak si myslím, že 256GB je pro tento menší iPad Pro už zbytečné, pro větší však ne.

Apple také představil nové řemínky pro Apple Watch. Tyto nové řemínky se mi neobyčejně líbí! Uvítal bych však také, kdyby Apple rozšířil spolupráci s dalšími módními značkami. Sám bych si z nové řady řemínků vybral asi ten v provedení královská modrá.

Matouš

Na nové produkty jsem se těšil asi jako na každý, který Apple nově představuje. Již od začátku jsem věděl a vím, že já osobně ani jeden z nových produktů do své jablečné sbírky nepřidám. iPad již nějaký ten pátek nepoužívám a na všechno mi bohatě stačí můj postarší miláček, iPhone 6. iPhone SE ani iPad Pro ve mně tedy žádné velké vzrušení nevyvolali. Rád bych si ovšem pořídil Apple Watch, takže pro mě víceméně mají cenu nové řemínky a dále se mi velice líbí nové barvy krytů pro iPhone. Pokud bych někdy v budoucnu přemýšlel o novém iPadu, tak momentálně jedině o velkém iPadu Pro a Apple Pencil. Určitě si ale nemyslím, že by Apple novými produkty něco pokazil, víceméně vyslechl žádosti svých zákazníků a tím pádem udělal krok vpřed.

image

Lukáš

Já osobně jsem se nejvíce těšil na nový iPhone SE. Když se proslýchalo, že to bude 6s v těle 5s, reálně jsem začal přemýšlet o změně. Jelikož jsme zastáncem menších telefonů, pohled nejen na cenu ale i rozměry nejnovějšího iPhonu 6s mě děsil. Proto je pro mě iPhone SE velmi vítanou novinkou, kterou si jistojistě v brzké době pořídím, protože můj starší kousek iPhone 4s už tak nějak nestíhá svou dobu a mé nároky. Co se týče iPadu Pro, byl jsem ohromen rozměry a co vůbec vlastně taková věc dokáže. Pro tvůrčí lidi je to rozhodně změna jenom k lepšímu, rozhodně iPad pomáhá lidem v mnoha směrech, ovšem já iPad či jakýkoliv tablet nikdy nevlastnil jednoduše z důvodu, že jsem ho nijak nepotřeboval. Ale klidně se může stát, že v budoucnu se stane mým společníkem. Poslední představenou novinkou byly řemínky pro Apple Watch. Obecně mi Apple Watch příjdou jako velmi dobrý nápad, obzvlášť pokud takové hodinky mohou zachraňovat životy a možnost vybírat si materiál, ze kterých budou vaše hodinky vyrobeny, je vskutku úchvatná. A opět, nejsem sice fanouškem nošení hodinek celkově, pro mě doba gentlemanských hodinek tak nějak vymizela, ale pokud se mi semtam dostanou do ruky, jsem jimi okouzlen.

Oliver

Nejdříve bych začal nově představeným iPhonem SE. Nevím, co si mám o novém zařízení myslet. Na jednu stranu je to skvělý obchodní tah Applu, spousta lidí chtěla 4“ iPhone (tento má ještě velmi příznivou cenu) a konečně se ho dočkali. Na druhou stranu sám za sebe z nového iPhonu SE rozhodně nadšený nejsem. Měl jsem iPhone 5s, který mi v době představení připadal úchvatný a velikostně akorát, ale teď vlastním iPhone 6s Plus a musím říct, že k menšímu modelu bych se už nikdy vracet nechtěl.

Z představení nového iPadu Pro 9,7“ mám obrovskou radost. Konečně jsem se dočkal iPadu, který svou velikostí odpovídá iPadu Air 2. Skvělý výkon, opět nádherný design, pro mě je iPad Pro 9,7“ rozhodně jasná koupě.

Pro majitele Apple Watch, kteří hodinky používají jako módní doplněk jsou nové řemínky skvělým řešením, jak si je přizpůsobit k obrazu svému.

ipad-pro-201603-gallery3