iphone 6 6s applenovinky iconPro dlouhodobé uživatele telefonu od jablečné společnosti je tento článek možná jen připomínkou toho, co byste hned po dočtení  tohoto odstavce měli udělat. Pro všechny ostatní v tomto článku popisuji krok číslo jedna v případě, kdy se iPhone po připojení na nabíječku přestane nabíjet.



Možná se vám už podobná situace taky stala, nebo stává. iPhone šlape naprosto dokonale, ani jeden zásek, ale po připojení k síti najednou nic. Chyba může být buď ve špatném kabelu, nebo přímo v telefonu a proto je dobré ho hned odstranit předtím, než se začnete stresovat tím, co se vašemu telefonu stalo.

Tento návod slouží hlavně pro uživatele zařízení, které obsahuje Lightning konektor (může se objevit i u starších modelů, u LK to ovšem není nic neobvyklého). Najděte si nějaký předmět, který budete moci „zasunout“ do konektoru, nejlépe špejli nebo párátko.

How-to-Fix-iPhone-5-Charging-Slow-Problem-3

Teď už stačí jen lehce šťourat v konektoru a po chvíli by na vás měli začít vypadávat chuchvalce prachu, který zde mohl být usazený už pěkně dlouhou dobu. Poté by měl telefon nabíjet jako nový. Pokud se vám tento problém nikdy nestal, stejně doporučuji konektor preventivně vyčistit.

V případě, že tento krok nepomohl a máte jiné jablečné zařízení se stejným konektorem, zkuste ho na kabel připojit. Pokud nepůjde ani druhé zařízení, problém bude nejspíše v kabelu – taky nic neobvyklého. Kabel si jednoduše můžete koupit v každém elektru, osobně ale doporučuji originální od Apple, životnost ostatních výrobců je v řádech týdnů.

Pokud ani tento krok nepomohl, doporučuji navštívit autorizovaný servis, kde s vaším telefonem už poradí. Po celé České republice jich je dnes už spousty, takže byste neměli mít problém na nějakého narazit i ve vašem okolí.

Apple_Authrsd_SP