microsoft office iconJako překvapivý krok začal americký online Apple Store prezentovat Microsoft Office 365 jako doporučený doplněk pro své nové 9,7 palcové iPady Pro. Není jisté kdy se tak začlo dít, ale nabídka se zobrazuje také při nákupu iPadu Air 2, iPadu mini 2 nebo iPadu mini 4 a někteří čtenáří The Verge tvrdí, že tuto nabídku vídají již pár týdnů.



Tento krok je však překvapivý ze dvou důvodů.

První je ten, že Apple doporučuje software produktivity svého konkurenta před vlastní sadou iWork obsahující Pages, Numbers a Keynote – a to prosím pěkně dostupné zdarma.

A zadruhé je to překvapivé, že Apple nabízí placený odběr Microsoft Office  uživatelům iPadu, když tyto aplikace je možné dávno zdarma otevírat a dělat v nich základní editaci.

Po letech podpory iWork aplikací jako seriózní alternativa Microsoft Office nejspíše Apple mlčky naznačuje, že pokud chcete opravdu vytvářet produktivní práci, budete potřebovat skutečnou věc.

Já osobně si ovšem nemyslím, že by iWork nemohl bezpečně nahradit Microsoft Office, ale to spíše věc názoru. V české online Apple Storu je tato nabídka dostupná také.

zdroj: 9to5mac.com