gmail iconSamotné NSA přiznává, že z 321 milionu Američanů, kteří v USA žijí, má na 300 milionu Američanů osobní soubor. Jedná se tedy o téměř 93% pravděpodobnost, že vláda USA sledovala, nebo nahrávala nějakého Američana.



K hlavním nástrojům, které k tomu používá patří například hacking. Ano, hacking je sice nelegální, ale vláda se brání zákonem “Patriot Act”. Podle tohoto zákona ústava a zákony, které platí pro běžné osoby, pro nejvyšší státní orgán neplatí.

Google tvrdí, že hacking byl namířen na novináře, aktivisty a tvůrce politiky. Zda si Gmail necháte je čistě vaše rozhodnutí, zde je několik typů emailových klientů.

Ghostmail

Umožňuje přihlášení do šifrované e-mailové služby. Servery jsou umístěny ve Švýcarsku. Obsahuje také “sebedestruktivní režim”, který automaticky smaže přečtené zprávy. Služba je zdarma. Zaregistrovat se můžete zde.

ProtonMail

Další služba pro bezplatné šifrování, registraci provedete zde.

Tutanota

V poslední době čím dál více oblíbenější šifrovaný emailový klient. Nedávno překročila hranici 1 milionu účtů a je tak největší šifrovaná emailová služba. Založit účet můžete zde.

 

Screen Shot 2012-11-28 at 7.53.48 AM

 

 

Zdroj: anonhq.com