ios-logo - iconUrčitě se mezi Vámi čtenáři, ale i mezi námi redaktory najde mnoho takových, kteří na operační systém iOS přešli z Android platformy již dávno z mnoha pohnutků, ať už to byla skvělá ovladatelnost a jednoduchost systému iOS nebo neukojitelná toucha vlastnit produkt s nakousnutým jablíčkem. Jak některé statistiky v poslední době však tvrdí, hodně lidí přechází na iPhone i dnes a další vlna se očekává s novým iPhonem SE.



Nadcházejících několik jednoduchých vychytávek Vám můžou zpříjemnit ovládání vašeho iPhonu či iPadu. Samozřejmě je to o vkusu, každému může padnout do oka jako uživatelsky příjemné něco jiného, avšak nějakou z nich určitě rádi využíváte.

Zkratka do předchozí používané aplikace

Ať už více či méně, hlavně na sociálních médiích je takto vychytávka skvělá. Denně kdy procházíme desítky a desítky sdílených fotek, odkazů a videí je jednoduchá a rychlá možnost vrátit se zpět opravdu přínosem. Rozumí si s každou aplikací a Android ji v základu snad ani nemá.

Jednoduchým pohybem o jeden krok zpět

Zatím co Android na to má většinou speciální tlačítko na telefonu, iPhone nemá. Já osobně si myslím že Apple byl v tomhle kreativní a vyřešil problém   jednoduše. Jednoduše můžete jít o krok zpět potažení zleva doprava. Rychlejší možnost než u Androidu, pokud už máte prst na obrazovce a nemusíte ho tak přesouvat k tlačítku dole pod obrazovkou.

Stačí stisk a jste opět na začátku stránky

Pokud provádíte hodně čtení na webových stránkách nejspíše byste rádi rychle vyscrolovali zpět nahoru. Jde to však bez vtipného lítání prstem po obrazovce? Ano jde! Stačí jednoduše kdykoliv kliknout lehce na bar, kam zadáváte adresu stránky.

 

image1

Režim nízké spotřeby

Určitě si někteří budou říkat: „Vždyť snížení spotřeby baterie má Android už nějaký ten pátek“ a dokonce je i součástí systému. Ale zatím co iOS verze je taková holá kost co se pokročilých funkcí týče a možná i těch základních (Jako například automatické zapnutí na 20% baterie), nedá se však tomu ani tohle vytknout a to z jediného důvodu: iOS ví, že je to pouze dočasně. To znamená, že se automaticky vypne, dosáhne-li baterie 80% nabití celkové kapacity. U Androidů ho musíte ručně vypnout a sám jsem byl svědkem několik případů, kdy se uživatelé pozastavovali nad problémy s konektivitou a pomalou rychlostí procesorů. Jednoduše zapomněli režim nízké spotřeby vypnout.

image1-1

Zdroj:  částečně phonearena.com