Samsung logo - iconZatímco zažíváme jednu z největších technologických příběhů tohoto roku, Samsung oznámil, že soukromí zákazníků je nesmírně důležité a že je striktně proti softwarovým backdoorům – ale Apple každopádně nepodpoří.



V prohlášení Samsung píše, že: „zajištění důvěry zákazníků v naše produkty a služby je naší nejvyšší prioritou. Naše telefony jsou vytvářeny se silným šifrováním, které chrání soukromí a obsah, nemají žádné zadní vrátka. Pokud je to však zapotřebí a v souladu se zákonem, spolupracujeme s příslušnými orgány. Avšak jakýkoliv požadavek na vytvoření zadních vrátek by mohl narušit důvěru našich spotřebitelů.“

To však nemůže jít vždy hladce a tvrdí, že se nestaví  na žádnou stranu a poskytne rady coby nezúčastněné třetí strany v případě  teroristy ze San Bernandina.

Mnoho technologických firem a jednotlivců včetně Googlu, CEO Facebooku Marka Zuckeberga a další už vyjádřili podporu Applu.

Podle mého názoru je Samsung ukázkou zklamání, který sedí na plotu a snaží se získat více publicity mluvením o důležitosti soukromí, ale na druhou stranu odmítat podporu společnosti, která je centrem dění.

Zdroj: cultofandroid.com